گلیسیرین- Glycerin

توضیحات

گلیسیرین- Glycerin


گلیسیرینیا (Glycerol) یک الکل سه عاملی حلال در آب و الکل و با خصوصصیات ظاهریمایع، زلال، بی‌رنگ، بدون بو، با مزه شیرین و غیر سمی با فرمول شیمیایی C3H5(OH)3 است. گلیسیرین در معرض هوا به آرامی رطوبت جذب می‌کند.

گلیسیرین یکی از بهترین جاذب های رطوبت در طبیعت بشمار می رود و به همین دلیل از مواد پرکاربرد در صنایع غذایی، آرایشی بهداشتی و دارویی می باشد.


کاربردهای گلیسرین

- گلیسیرین عامل مهم نرمی و شفافیت پوست و مو بوده و به علت همین ویژگی خاص رطوبت پذیری در بسیاری از شامپوها، کرم ها، لوسیون های مرطوب کننده، انواع صابون ها و دیگر محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می گردد.
- گلیسیرین در غذاها و نوشیدنی‌ها به‌عنوان، حلال و شیرین‌کننده عمل می‌کند و ماندگاری محصول را بالا می برد..
- گلیسیرین به‌عنوان پرکننده در غذاهای کم‌چرب و رژیمی کاربرد دارد و به‌عنوان یک ماده ضعیف کننده در لیکور ها استفاده می‌شود.
- در صنایع کیک و کلوچه و شیرینی شکلات گلیسیرین با حفظ رطوبت محصول موجب تازگی محصول می شود.
- گلیسیرین در آدامس باعث ماندگاری طعم و عطر شده و باعث بهبود خواص جویدن می شود.
- گلیسیرین دارای چگالی کالری شبیه قند است، و در هنگام استفاده از شیرین‌کننده‌های پلیول مانند اریتیتول ، زایلیتول ، مالتیتول استفاده گلیسیرین نیز توصیه می‌شود.
- گلیسیرین در صنایع دارویی و تهیه داروهای پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
- گلیسیرین مانند اتیلن گلیکول و پروپیلن گلیکول، یک ترکیب غیر یونی است که پیوندهای هیدروژنی قوی با مولکول‌های آب ایجاد می‌کند، و در ضد یخ ها کاربرد دارد.
- در صنایع نظامی گلیسیرین برای تولید نیتروگلیسیرین استفاده می‌شود که یک ماده برای ساخت مواد منفجره است.



محصولات مشابه